Meyve Pres ve İşleme

Meyve Suyu Nasıl Yapılır?

Birkaç aşama var:

Kак сделать яблочный сок

1) Elmaları toplayın, sıralayın ve yıkayın.

Her şeyden önce, özellikle elmaları yerden toplarlarsa, elmaları dikkatlice toplamak ve sıralamak gerekir. Elmaları yıkayın ve suyun sızmasını sağlamak için bir kovaya koyun. Meyve suyu için kirli, hasar görmüş veya küflenmiş elmalar kullanmayın, çünkü bazı zarar görmüş elmalar bile ısıl işlem görmesine rağmen ürünün tadına bakabilir ve saklayabilir. Suyu daha kokulu ve daha lezzetli hale getirmek için farklı elma türleri kullanın. Sonbahar elma çeşitleri, meyve suyuna iyi gelir çünkü sert bir şekilde parlarlar ve daha fazla meyve suyu içerirler. Elmalar yeterince olgun olmalıdır, ancak fazla olgunlaşmamalıdır. Olgunlaşmış elmalar çok gevşek parlarlar, kötü bir şekilde sıkılır ve yüksek hamur içeriği ile çıktı bulanıktır. Olgunlaşmamış elmaları bastırmak, meyve suyu çıktısının düşük olması ve ekşi bir tada sahip olacak. Ekşi suyunu su ile seyreltebilir ve biraz şeker ekleyebilirsiniz,

Kак сделать яблочный сок

2) Elmaları kırıcı yardımı ile ezin

O zaman elmalar ezilmelidir. Ezmeden sonra elmalar homojen bir kütleye dönüşerek meyve suyunu çekmeye başlar ve iyice bastırılır. Örneğin, ezilmiş elmalar için kabın üstündeki iki bank arasına sabitlenmiş bir manuel kırıcı kullanın veya bir elektrikli kırıcı kullanın. Mesela bir bıçakla sıradan elma kesimi yeterli değildir. Ezmenin amacı elma hücresi yapısının tahrip edilmesidir. Ezme seviyesi ne kadar yüksekse, meyve suyu ekstraksiyonu o kadar büyük olur. Meyve suyu verimini artırmak için, ezilmiş elma kütlesi birkaç saat bekletilmelidir. Kırılmış elmalı kabın dibinde kendinden akan bir meyve suyu özü görebilirsiniz. Elma kırma işlemi sırasında, bir kırıcı kullanarak, elma tohumlarının bozulmadan kaldığı ve böylece meyve suyunda ezilmiş tohumların verdiği istenmeyen acılıktan kaçınılması dikkate değerdir.

Kак сделать яблочный сок

3) Ezilmiş elmaları bir pres kullanarak bastırın;

Vida presini dört vidayla masaya veya iki ahşap çubuğa sabitleyin. Hidrolik pres kullanmak için, masaya veya banka koymak yeterlidir.

Bundan sonra, ezilmiş elma kütlesini sepete yerleştirin. Filtreleme için kumaş, az miktarda kağıt hamuru ile saf meyve suyu elde etmek için sepete yerleştirilir. Elma kütlesini kaplayarak kumaşın kenarlarını sarın ve pistonu üste yerleştirin. Sepeti tam olarak ortasına yerleştirin ve vidayı veya krikoyu kullanarak meyve suyu bastırın. Basınç, derece kadar arttırılmalıdır, böylelikle meyve suyunun elma hamurundan ayrılması için bir zaman kalır. Meyve suyu dışarı çıktığında, sepet ve tepsi çıkarılır ve elma pompalı piston itilir. Bir presleme döngüsü 5-10 dakika sürer. (elma kitlesinin yüklenmesi, bastırılması, sepetin boşaltılması). Sıralamaya bağlı olarak, elma olgunluğu ve kırma seviyesi meyve suyu verimi elma ağırlığının yaklaşık% 50-70’i kadardır. Böylece, bir döngüde 10 litrelik bir sepeti olan bir pres kullanılarak 5-7 litre elma suyu sıkılabilir.

Meyve presi ve elma kırıcı satın almak

Kак сделать яблочный сок

4) Pastörize veya donma

Suyu basıldığında – sonra ne yapmalı? Taze elma suyu 4-5 gün boyunca soğukta saklanabilir. Meyve suyunu kış için saklamak istiyorsanız, meyve suyu pastörize edilmeli ve kavanozlara veya şişelere dökülmelidir. Pastörize elma suyu 1-2 yıl saklanabilir.

Kışa meyve suyu hazırlığı ve depolanması hakkında daha fazla bilgi için “Kış için tarifler / hazırlıklar / Kış için elma suyu” bölümünü okuyun.

Bir pres ve kırıcı kullandıktan sonra, suyla temas eden tüm parçaları durulayın ve iyice kurulayın. Basın ve kırıcıyı kuru ve karanlık bir yerde saklayın. Saklama koşulları, baskı makinenizin ve kırıcının ömrünü etkiler.

Meyve suyuna yalnızca elmalardan değil, armut ve meyvelerden de – ahududu, kırmızı veya siyah kuş üzümü, chokeberry, sebze-pancar, havuç, balkabağı ve hatta raventten basabilirsiniz.

Yardımcı ipuçları:

  • Elmalı meyve suyunu kabak ile yapmaya çalışın! Bir balkabağı elma ile birlikte ezin ve elde edilen kütleyi elma presi ile sıkın. Kabak suyu yumuşak bir lezzet verir ve elma asidini yumuşatır.
  • Çok fazla armutunuz varsa armut veya elma armut suyu hazırlayın. Bu meyve suyu daha tatlıdır ve çocuklarınız bundan zevk alacak.
  • Lezzetli ve sağlıklı meyve suları, havuç ve pancar gibi başka sebzelerden de yapılabilir. Havuç ve pancar kırma için elektrikli kırıcımızı ES-2 kullanın.
  • Elmalar için birkaç chokeber ekleyin. Meyve suyu kırmızımsı bir renk ve hoş bir kaba tat kazanacaktır.
  • Diğer sebzelerin, meyvelerin veya meyvelerin suyuna basarak deney yapın. Örneğin, vişne suyu yapabilirsiniz, sadece sepeti meyvelerle doldurun (taş toplamaz) ve suyu bastırın. Ayrıca, domates suyunu preslemeye başlamadan önce ezerek de hazırlayabilirsiniz.
  • Elmalardan şarap yapmaya karar verirseniz, ezilmiş elmaları yaklaşık 1-2 gün boyunca temiz bir kapta, iyi havalandırılan bir yerde, preslemeden önce bırakın. Meyve suyu verimini artıracak ve şarabı daha kokulu yapacaktır.

Tavsiyenizi ve önerilerinizi duymaktan memnuniyet duyarız ve bunları web sitemize zevkle ekleriz!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir